Tandimplantat för dig i Göteborg

Om du saknar en eller flera tänder, kan fastsittande krona eller bro på tandimplantat vara en mycket bra lösning. Behandlingen utförs under lokalbedövning och majoriteten av våra patienter uttrycker efteråt hur smidigt operationen gick till.

Hur fungerar tandimplantat?

Tandimplantat är skruvar av titan som opereras in i käkbenet och fungerar som fasta stöd för kronor, broar och proteser. Titanet har en unik förmåga att växa fast i käkbenet och är den enda bevisade metall som kroppen ej kapslar in och stöter bort. Målsättningen är att tandimplantatet ska hålla livet ut och fungera som kroppsegen. Därför är det viktigt med en grundlig planering och att din allmänna hälsa och munhälsa är i gott skick.

Kan alla få tandimplantat?

Med dagens teknik har alla möjligheten att ersätta tandförluster med tandimplantat. Självklart finns det tillfällen där brist på ben eller patientens allmänna hälsa gör det svårt.  

Hur går det till?

Första besöket – Efter att ha lyssnat på dina önskemål gör vi en undersökning och en översiktlig klinisk bedömning. Vi hör oss för om din situation, och din hälsa. Röntgen och datortomografi av käkbenet ger oss en uppfattning om operations området. Vid avsaknad av ben behöver benvolymen byggas upp innan tandimplantat installeras. Benuppbyggnaden kan antingen ske med konstgjort ben (vid mindre benförluster) eller med kroppseget ben (från hakan, käk-vinkeln eller höften). Vi beslutar även vilken tillfällig ersättning du kommer att behöva under tiden tandimplantatet och benet läker ihop, integrerar, och hur lång tid det kan ta.

Operation – Implantat operationer kräver i allmänhet endast lokalbedövning. Ett eller flera implantat opereras in i käkbenet och kan belastas antingen från dag ett eller först efter 6 månaders läkning. Vilket alternativ som lämpar just dig kommer vi fram till innan operationen.

Hur mår man efter en tandimplantat operationen?

Man åker hem direkt efter operationen. Receptfria värktabletter brukar gott och väl räcka mot ömhet efter. Räkna med att du är återställd dagen efter och kan återgå till ditt arbete.

Kommer jag att känna tandimplantatet?

Du kommer varken att se eller känna själva tandimplantatet.

Vad händer efter?

Är det så att en läkningsperiod har ordinerats får man vänta ut den tiden. Efter läkningstiden tar man ett avtryck på tandimplantaten och framställer en tandlik ersättning som skruvas fast i tandimplantaten.

 

Glöm inte att implantat behandlingar är beprövade och allmänt accepterade sedan 60-talet och att det hela började med Per-Ingvar Brånemarks upptäckt på 50-talet!

Hör av dig till oss om du vill veta mer, Välkommen!