Skalfasad, tandkrona och tandbro för dig i Göteborg

 


 

Skalfasader

Om en tand har en missprydande form eller färg, kan tandytan täckas med ett tunt skal av keramik. Först görs en minimal slipning av tanden, därefter framställer tandteknikern en fasad i önskad färg och form.

Tandkrona

Ibland är en tand så trasig att en fyllning inte blir tillräckligt hållbar. Då görs istället en krona, antingen i tandfärgad keramik/ komposit eller med  ett inre skal av metall. Färg och form på kronan anpassas individuellt för ett så bra estetiskt resultat som möjligt. Vad tandförlust/tandlucka kan en implantat buren krona vara en lösning. 

Tandbro

Om du saknar en eller flera tänder kan dessa ersättas med en fastsittande brokonstruktion. I princip är det som flera konstgjorda kronor ”på rad”. Bron förankras i tänder på bägge sidor av tandluckan. En bro kan även förankras på implantat.

Implantat

Om du saknar en, eller flera tänder, kan dessa ersättas med implantat. När implantaten är inläkta förankras en krona eller en bro på dessa.

Tandprotes

Saknas flera, eller alla tänder, kan en avtagbar protes vara en bra lösning. Även proteser kan fästas i implantat och på så sett få en bättre förankring.