Om oss

I våra trivsamma lokaler med modern utrustning arbetar
specialisttandläkare, allmäntandläkare, tandhygienist och
tandsköterskor tillsammans för att du ska ha en god munhälsa.

Möt våra talanger

På vår klinik jobbar olika specialister och sköterskor sida vid sida.
Varje person som har olika erfarenheter inom sina områden.
Läs mer om några av dem nedan.

Specialister

  Agneta Lith

  Specialist Röntgen
  Agneta är docent och specialist i odontologisk radiologi. Hon är ledningsansvarig för den radiologiska verksamheten med CBCT (dental skiktröntgen) vid Brånemark Center. Agneta leder också licensierande utbildning i röntgen för tandläkare och tandsköterskor.

   Behnam Malekzadeh

   Allmäntandläkare / Klinikchef
   Behnam är en allmäntandläkare. Han examinerades vid Göteborgs Universitet 2003. Han har lång erfarenhet av både implantat och tandburna ersättningar såsom kronor och broar. Hans speciella intresset är estetisk tandvård och skalfasader.

    Avesta Haider

    Specialist i parodontologi
    Avesta är specialist i parodontologi (tandlossning). Hon tog sin tandläkarexamen vid Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule i Aschen/ Tyskland. Strax efter examen flyttade hon till Sverige där hon arbetade först som allmäntandläkare, därefter specialiserade hon sig till parodontolog vid Odontologen, Göteborg. Avesta tar emot remisser för behandling av parodontit, periimplantära sjukdomar och mjukvävnadsregerationer (gingivala retraktioner).

     Lena Häggrud Kero

     Tandhygienist
     Lena utbildade sig till tandhygienist i Göteborg och har sedan sin examen år 1995 arbetat inom privattandvården. Hon lyssnar alltid på din hjärtefråga vid besöket. Hennes stora intresse är biologin kring tänder och implantat. Lena arbetar lugnt och metodiskt tills målet är nått – en frisk mun med friska tänder.

      Felicia Suska

      Läkare, Specialist i käkkirurgi, Docent
      Felicia är specialist i käkkirurgi och legitimerad läkare. Hon tog specialistexamen och sin läkarexamen vid Göteborgs Universitet. Felicia började tidigt forska vid Institutionen för Biomaterialvetenskap, doktorerade 2004 och är docent i ämnet. Felicia har arbetad kliniskt med oral kirurgi sedan 2007. Hon arbetar idag heltid som kirurg på Brånemark Center.

       Mona Sayady Ölander

       Specialist Endodonti (rotfyllningar)
       Mona är specialist i endodonti(rotbehandlingar). Hon tog tandläkarexamen vid Göteborgs universitet 2008 och specialistexamen 2017 på Odontologen och specialistkliniken för endodonti på Mölndals sjukhus/SU. Mona arbetar med modern teknik vid rotbehandlingar och kirurgi. När tiden tillåter så blir det en del forskning inom ämnet.

        Carl-Johan Ivanoff

        Specialist i käkkirurgi, Docent

        Carl-Johan Ivanoff tog Tandläkarexamen vid Göteborgs Universitet 1982 och arbetat med käkkirurgi sedan 1986. Specialist i käkkirurgi 1993. Övertandläkare, Avd f käkkirurgi, SU/Mölndal, 1992-. Tjänstgjort vid Maxillofacial Unit, Queen Alexandra Hospital, Portsmouth, UK 1993-94. Doktorsexamen GU 1999 och Docent i oral & maxillofacial kirurgi 2004. Hans intresseområden är benrekonstruktioner med eget och artificiellt ben. På Brånemark Center använder han både piezokirurgi och PRF-metoden vid benuppbyggnader.

         Sibel Bergenblock

         Specialist oral protetik
         Sibel är specialist i protetik och varit kliniskt verksam sedan 2004. Hon tog tandläkarexamen 1998 vid Göteborgs Universitet och specialistexamen 2009 på Specialistkliniken för oral protetik Mölndals Sjukhus/SU samt Brånemarkkliniken Odontologen. Sibel utför protetiska rehabiliteringar såsom kronor och broar på tänder eller implantat, hela och partiella avtagbara proteser samt estetisk tandvård.

          

         Tandsköterskor

          Annika Harari

          Tandsköterska
          Annika blev tandsköterska 1994 i Eskilstuna. Hon har jobbat inom privattandvården i över 20 år och har ett stort intresse för kirurgi.

           Susanne Saxmo

           klinikkoordinator
           Susanne utbildade sig till tandsköterska på 80 talet i Stockholm. Hon jobbar på Brånemark Center sedan 2005. Susanne assisterar protetik och kirurgi. Hon är också klinikkoordinator.

            Camilla Ferngren

            Tandsköterska
            Camilla är tandsköterska som har arbetat både inom Folktandvården och inom privat tandvård i många år. Är intresserad av endodonti och protetik.

             Christina Karlsson

             Operationstandsköterska
             Christina är operationstandsköterska och har arbetat med operationsassistans i mer än 30 år. Hon startade sin anställning hos Professor Brånemark 1997.

              Pia Andersson

              Röntgenassistent
              Pia är tandsköterska sedan 2006, med vidareutbildning till specialist tandsköterska i odontologisk radiologi. Arbetar under ledning av docent Agneta Lith, specialist i odontologisk radiologi

              Per-Ingvar Brånemark tillsammans med Gösta Larsson,

              första patienten som behandlats med implantat.

              • 1929

               Per-Ingvar Brånemark föds

               Brånemark är känd för att ha utvecklat ett koncept för att permanent förankra implantat.

              • 1989

               Brånemark Osseointegration Center (BOC) grundas

               på Carlanderska Sjukhuset, Göteborg

              • 2009

               Brånemark Center Göteborg flyttar till nya lokaler

               Chalmers Teknikpark/gamla Vasa sjukhus.

              • 2017

               Brånemark Center blir återigen Center för Oral Rehabilitering

              • 2018

               Brånemark Center är tillbaka i nätverket ABOC www.branemark.com

               som ska främja kvalitetssäkringarbete och kunskapsutbyte inom Oral Rehabilitering

              Historia

              Per-Ingvar Brånemark, föddes den 3 maj 1929 (MD, Tekn D h.c., OD h.c., professor emeritus i anatomi vid Göteborgs universitet). Professor Brånemark är känd för att ha utvecklat ett koncept för att permanent förankra implantat i käkarna men också på andra ställen i skelettet (sk osseointegrerade implantat).

              1989 grundades Brånemark Osseointegration Center (BOC) på Carlanderska Sjukhuset, Göteborg. Centrat har för syfte att vara en internationell plattform för patienter, kirurger,, tekniker och forskare. BOCs mål är bl a att utveckla, specialisera och rationalisera metoder för rekonstruktiv kirurgi, baserat på principen för osseointegration.

              Idag finns flertal BOC-associerade
              kliniker runtom i världen

              www.branemarkcenter.se

              Parallellt bedrevs utveckling och behandling inom det dentala fältet, vid Brånemark Center Göteborg. Sedan år 2000 ingår Lennart Linnér (specialist i käkkirurgi) i teamet, som år 2004 fick tillskott av Mats Wikström (klinikchef) och år 2006 av Tommy Walhammar (specialist i protetik).

              År 2009 flyttade Brånemark Center Göteborg till nuvarande, fräscha och centrala lokaler vid Chalmers Teknikpark/gamla Vasa sjukhus.

              Källa: Wikipedia, A Better Life, publikation för Brånemark Osseointegration Center

               

              Titan och osseointegration

              PROFESSOR PER- INGVAR BRÅNEMARK

              Med hjälp av vitalmikroskopi bedrev professor Per- Ingvar Brånemark basforskning om blodceller på 1950-talet i Lund. Han upptäckte då främst av en slump att benvävnad kunde osseointegrera med titan.

              Professor Brånemarks bygger på främst två principer:

              • När implantaten opereras in hanteras benvävnaden skonsamt så att bencellerna bibehåller sin vitalitet och inte skadas av för hög temperatur vid borrning och gängning.

              • Implantaten är gjorda av titan, ett vävnadsneutralt material som möjliggör för bencellerna att under läkningen efter operationen växa ihop med implantatytan.

              Dessa båda principer leder till att bencellerna så att säga bygger in implantaten så att de blir som en del av benvävnaden; de blir ”osseointegrerade”, med en term som professor Brånemark myntat.

              Professor Brånemark visade 1950 hur implantat av titan som opereras in i benvävnad kan fås att växa fast utan mellanliggande bindväv.

              Professor Brånemark har sedan dess fått flertal utmärkelser.
              I maj 2010 invigdes i foajén till Academicum på Medicinarberget i Göteborg en permanent utställning om professor Per-Ingvar Brånemark och hur fenomenet osseointegration upptäcktes och utforskades.

              Den 9 maj 2011 kungjordes att professor Brånemark får europeiska patentverkets (EPO) pris, European Inventor Award, i klassen Lifetime achievement. I sin presentation av professor Brånemark beskriver EPO honom som ”en banbrytande utvecklare av osseointegration, en numera vanligt förekommande medicinsk metod som går ut på att skapa en stabil övergång mellan titanimplantat och ben.” Priset betecknas som det mest prestigefyllda uppfinnarpriset i Europa och har delats ut sedan 2006.

              OSSEOINTEGRATION

              Osseointegration är den strukturella och funktionella bindning som uppstår mellan levande ben och ytan av ett lastbärande artificiellt implantat. Det är en egenskap som är unik för titan och har förbättrat implantattekniken för tandersättningar och för ersättning av benvävnad och leder i kroppen.

              Implantaten i käkarna fungerar som stöd för tandkronor och broar, medan implantaten på andra ställen i kroppen till exempel används för att förankra led- eller benproteser.

               

              TITAN

              Titan är ett metalliskt grundämne och det nionde vanligaste atomslaget i jordskorpan. Titan används i legeringar inom bland annat flyg- och rymdteknik. Titan används också som implantat i människokroppen, till exempel för att fästa tandproteser i käkben, eftersom benvävnad växer fast i titan och titan inte orsakar avstötning. Titan används också i smycken efterson det inte orsakar allergi.

              Titan, i form av titandioxid, används i vardagliga produkter t.ex. solkrämer, smink och målarfärger.
              Källa: Wikipedia

              Brånemark Center Göteborg använder endast beprövade och väldokumenterade implantat ifrån de stora aktörerna Dentsply, Nobel Biocare och Straumann. För mer information, se patientsidor under